Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

О.З.  [ Mina ]

13. 12. 2022. 13:33 >> 13:30
4

VARHELjI SAOPŠTIO

BiH dobija status kandidata za članstvo u EU

Bosna i Hercegovina (BiH) dobiće status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji (EU) na predstojećem samitu Evropskog savjeta u Briselu, kazao je evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji.

„Sada bi trebalo prenijeti dobru vijest ljudima u BiH da EU ispunjava ono što je njen dio posla”, rekao je Varhelji za Al džaziru.

On je poručio da je sada na BiH da ispuni svoj dio posla.

Radio Slobodna Evropa prenosi da su ministri nadležni za evropska pitanja već usvojili zaključke gdje se navodi da se preporučuje da se BiH dodijeli status zemlje kandidata uz potvrdu Evropskog savjeta.

Tu odluku ministara će, potom, potvrditi šefovi država vlada zemalja članica EU na samitu koji će biti održan u četvrtak.

BiH je podnijela zahtjev za članstvo u EU 2016. godine.

Evropska komisija je u oktobru preporučila državama članicama da dodijele status kandidata BiH, ali sa spiskom osam uslova koje ta država mora da ispuni u oblasti vladavine prava i borbe protiv korupcije.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније