Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

П.Р. [ Beta ]

11. 01. 2023. 17:55 >> 17:50
7

PO PRVI PUT OD 2000.

Izetbegović poslije 23 godine neće biti u vlasti u BiH

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović po prvi put od 2000. neće biti ni na jednoj funkciju u vlasti u Bosni i Hercegovini.

Poslije 23 godine, kako su objavili sarajevski mediji, Izetbegović će biti samo predsjednik SDA, pošto je danas potvrđeno da neće biti kandidat za delegata u Domu naroda BiH.

On je 2000. do 2002. bio je poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo, od 2002. do 2006. godine bio je poslanik u Parlamentu Federacije BiH, a od 2006. do 2010. bio je poslanik u Parlamentu BiH.

Od 2010. do 2018. bio je član Predsjedništva BiH, a u posljednjem mandatu bio je delegat u Domu naroda BiH.

SDA je danas za Dom naroda BiH kandidovala bivšeg člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Safeta Softića.

U bošnjačkom klubu delegata u Domu naroda BiH SDA bi trebalo da ima dva predstavnika, jednog delegata će dati Demokratska fronta (DF) Željka Komšića, dok bi još dva delegata trebalo da kandiduje probosanska koalicija "Osmorka".

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније