Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Б. [ Beta ]

28. 01. 2023. 21:22   >>  21:17

GRLIĆ RADMAN

Hrvatskoj je u interesu da Srbija postane članica EU

Šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman izjavio je danas u Subotici da je u interesu Hrvatske podrška Srbiji na njenom evropskom putu, ali da Beograd mora da ispuni kriterijume.

"Hrvatskoj je u interesu podrška Srbiji na evropskom putu, ali potrebno je razgovarati o kriterijumima koji treba da budu ispunjeni, a to su vladavina prava, manjinska prava, nestale osobe, procesuiranje ratnih zločina", rekao je Grlić Radman novinarima nakon sastanka sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem.

On je najavio da će u ponedjeljak predsjednik komisije za nestale osobe Veljko Odalović boraviti u posjeti Zagrebu, gdje će se sastati sa koleginicom u Ministarstvu branitelja Hrvatske.

"Smatram da ćemo nakon svih ovih susreta moći ozbiljno da razgovaramo o svim temama, ne samo o bilateralnim. Svima nama je u interesu mir, stabilnost, sigurnost, da su građani sigurni, da se otvoreno razgovara i da se razlike smanje", rekao je hrvatski ministar.

Dodao je da kao "politički odgovorni ljudi" žele da ostave što manje otvorenih pitanja za buduće generacije.

"Mislim da smo ovim pitanjima o kojima ćemo razgovarati pristupili afirmativno, kao odgovorni političari dvije zemlje i u duhu dobrosusjedstva i odgovornosti za regionalnu stabilnost. Da će u Hrvatskoj imati odgovornu zemlju članicu EU, jer ulazak Srbije ide i preko Hrvatske čega će Hrvatska biti zagovornik uz ispunjenje svih kriterijuma", dodao je Grlić Radman.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније