Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Б. [ Beta ]

07. 02. 2023. 07:37 >> 07:32
1

LAJČAK

"Kosovo načelno prihvatilo predlog EU za normalizaciju odnosa"

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izrazio je danas zadovoljstvo što je Kosovo načelno prihvatilo predlog EU za normalizaciju odnosa dvije strane.

"Drago mi je da je Kosovo u principu prihvatilo predlog EU. Nastavićemo naše razgovore na sastanku na visokom nivou", napisao je jutros Lajčak na Tviteru.

Visoki zvaničnik EU je dodao da je u ponedjeljak u Prištini i Beogradu razgovarao sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, glavnim pregovaračem Besnikom Bisljimijem, a potom sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjednikom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petrom Petkovićem.

Vučić je sinoć poslije sastanka sa Lajčakom napisao na Instagramu da su imali "otvoren i prijateljski razgovor".

"Otvoren i prijateljski razgovor sa Miroslavom Lajčakom. Kada kažem otvoren, to stvarno mislim. Razumjeli ste me sve", dodao je Vučić.

Kurti je poslije sastanka rekao da Priština prihvata plan EU za normalizaciju odnosa sa Beogradom, da je to "dobra osnova za dalje diskusije i napredovanje" i dodao da će tokom razgovora u Briselu "postaviti neka pitanja" o tom predlogu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније