Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ RTS ]

24. 02. 2023. 16:26 >> 16:20

BRNABIĆ

Konaković da razmotri pristupanje BiH "Otvorenom Balkanu"

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ministrom spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinom Konakovićem o unaprjeđenju bilateralnih odnosa, ekonomskoj i regionalnoj saradnji, infrastrukturnim projektima i političkom dijalogu. Posebno je pozvala Konakovića da razmotri pristupanje Bosne i Hercegovine inicijativi "Otvoreni Balkan", ističući da bi članstvo u ovoj inicijativi doprinijelo jačanju ekonomske saradnje.

Brnabić je ocijenila da su ekonomski odnosi dobri, ali da postoji prostor za dalje unaprjeđenje saradnje u oblastima infrastrukture i energetike u kojima vidi posebno veliki potencijal. 

"Premijerka je čestitala ministru spoljnih poslova na dobijanju statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, ocjenjujući da je to dobar signal za čitav region i dodala da je Srbija spremna da Bosni i Hercegovini pruži svu neophodnu pomoć. Brnabićeva je pozvala Konakovića da razmotri pristupanje Bosne i Hercegovine inicijativi "Otvoreni Balkan", navodeći da bi članstvo u ovoj inicijativi doprinijelo jačanju ekonomske saradnje i ekonomskom boljitku svih građana regiona. Premijerka je ukazala da se lično zalaže za jačanje političkog dijaloga", piše u saopštenju.

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine poručio je da dvije zemlje treba da dostignu pun potencijal ekonomske saradnje koja je, prema njegovoj ocjeni, ključ napretka i ostanka stanovništva u regionu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније