Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

М.М.Љ. [ Beta ]

19. 03. 2023. 08:59 >> 08:59

OHRID

Kurti: Postigli smo javnu saglasnost o ostvarivanju sporazuma

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je da sinoć u Ohridu da je Srbija kao i 27. februara izbjegla potpisivanje aneksa za primjenu sporazuma, ali da postoji javna saglasnost o aneksu za ostvarivanje evropskog predloga i dogovora.

"Postigli smo javnu saglasnost o aneksu koji će voditi implementaciju osnovnog sporazuma. Druga strana, kao i na posljednjem sastanku u Briselu 27. februara, bježi od potpisivanja, sada i aneksa. Na EU je da pronađe mehanizam da status ovog sporazuma bude pravno i međunarodni obavezujući", rekao je Kurti.

On je nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je održan uz posredovanje EU, novinarima rekao da postoji pasus koji govori o adekvatnom nivou samoupravljanja nevećinskih zajednica.

"Mi ćemo složiti svima i rukovoditi se najvišim najvišim standardima kako Srbi na Kosovu ne bi imali bilo kakve probleme i diskriminacije, ne zaboravljajući da je Ahtisarijev predlog stvorio ogroman prostor i mogućnosti da uživaju svoja prava i zadovolje svoje potrebe", rekao je Kurti.

Ocijenio je da je osnovni sporazum de facto međusobno priznavanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније