Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 02. 2014. 15:16 >> 15:16

TRAŽE OSTAVKE

Neredi u Bihaću, ima i povrijeđenih

Tokom današnjih protesta u Bihaću, na zapadu Bosne i Hercegovine, došlo je do sukoba policije i demonstranata, u kojima je više lica povrijeđeno.

 

Više od hiljadu građana okupilo se na centralnom gradskom trgu u Bihaću, gdje su nastavili juče započete proteste zahtijevajući ostavku Vlade Unsko-sanskog kantona, javlja Anadolija.

Okupljeni demonstranti kasnije su otišli do kuće kantonalnog premijera Hamdije Lipovače u bihaćkoj Midžić mahali, gdje je došlo i do sukoba sa policijom. Protesti se nastavljaju.

Lipovača je ranije u izjavi za AA odbacio je informacije da je pobjegao iz Bihaća i sa suprugom i troje djece se, kako su prenijeli neki bosanskohercegovački mediji, sklonio u Hrvatsku.

"Ja sam u Bihaću! Podržavam iskazivanje nezadovoljstva građana kojima je to cilj. Osuđujem i suprotstavićemo se najgrublje onima koji dolaze pijani, drogirani, naoružani rekvizitima za pljačku, palež i uništavanje. Posebno onim poslanim iz drugih sredina da pale i ruše Bihać", kazao je Lipovača za AA.

Kazao je da Vlada USK radi u punom kapacitetu.

"Građani zovu i ogorčeni su rušenjem i paljenjem", kazao je Lipovača.

Lipovača je sinoć rekao za AA da neće podnijeti ostavku.

"Bio bih neozbiljan prema građanima kada bi to učinio, jer ne znam kome bi predao vlast, a bezvlašće ne želim da dopustim. Vlada radi u punom kapacitetu. Mi vlast možemo prepustiti samo ozbiljnim ljudima. Ne bi bili ozbiljni prema ljudima koji su nas podržali ako bi sada dali ostavku", rekao je Lipovača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније