Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ A.B. ]

31. 05. 2023. 16:23 >> 16:32
4

PREDSJEDNIK HRVATSKE

Milanović: Između "Za dom spremni" i "Slava Ukrajini" nema razlike

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da između pozdrava „Za dom spremni“ i „Slava Ukrajini“ nema razlike.

„Mučim se kao Isus da stavimo pozdrave poput "Za dom spremni" sa strane. Ako nisi shvatio, ne mogu te preodgajati. Ali između „Za dom spremni“ i „Slava Ukrajini“ nema razlike“, rekao je Milanović, a prenosi portal Indeks.

Prema njegovim riječima. to je pozdrav najradikalnijih šovinista zapadne Ukrajine koji su radili sa nacistima i pobili hiljade Jevreja i Poljaka.

"To ne želim da slušam u Hrvatskoj. To što su se neki lideri navukli na to, ne zanima me. Neka izmisle drugačiji pozdrav. Neka maknu i Rusiju i Ukrajinu. Kijev je daleko, Moskva još dalje“, istakao je Milanović.

O korišćenju pozdrava „Za dom spremni“ u Hrvatskoj, Milanović kaže da je svoju poentu rekao u više navrata.

„Ne mogu to raditi unedogled. To nam pravi štetu. Komemoracija u Blajburgu - ako to nekima u Hrvatskoj nešto znači, ako je tamo stradao neko drag, nedužan, postoji dosta načina za komemoraciju. To je ponižavajuće za Hrvatsku. Da se nisu provocirali Austrijanci, moglo je i dalje biti u Austriji“, zaključio je Milanović. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније