Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ RSE, N1 ]

10. 01. 2024. 15:47 >> 15:49
7
Čitaj mi:

NEZADOVOLJNI NOVOM STRUKTUROM

Ćulibrk se povukao sa funkcije urednika NIN-a, otkaz dali i novinari

Dugogodišnji glavni i odgovorni urednik nedjeljnika u Srbiji NIN-a Milan Ćulibrk povukao se sa ove funkcije, navodi se u zvaničnom saopštenju ovog medija.

Kako piše u saopštenju, Ćulibrk, koji je u 2023. godine otišao u starosnu penziju i potom nastavio angažman u NIN-u, odlučio je da se povuče sa uredničke funkcije koju će obavljati do 8. februara.

„U prelaznom periodu funkciju v.d. glavnog i odgovornog urednika štampanog izdanja NIN-a preuzeće Suzana Lakić, dugogodišnji nagrađivani ekonomski novinar i urednik, sada direktorka kompanije NIN d.o.o, a Nenad Jaćimović će i dalje obavljati funkciju glavnog i odgovornog urednika sajta“, zaključuje se u saopštenju. 

Mediji su danas javili i da su novinari ove beogradske redakcije dali otkaz.

U reagovanju se navodi da su otkaz dali, pošto se ne slažu sa "promjenom koncepcije" koju je najavila nova vlasnica Jelena Drakulić Petrović.

Kako se navodi u saopštenju, oni će posao nastaviti u novom nedjeljnom listu.

"Nova vlasnica Jelena Drakulić Petrović najavila je promjenu koncepcije nedeljnika NIN, ali nas nije uvjerila da ćemo svoj posao moći i dalje da radimo kako smo dosad činili - beskompromisno i rukovodeći se isključivo imperativima profesionalnog novinarstva", navedeno je u saopštenju.

Prvi broj NIN-a objavljen je 1935. godine. NIN je bio jedan od štampanih medija u Srbiji koji su imali kritički stav prema predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Taj nedeljnik je, između ostalog, pisao o zloupotrebama u poslovima sa izvozom oružja iz Srbije, te o o poslovanju privilegovanih trgovaca oružjem koji su od državne fabrike "Krušik" dobijali oružje po povoljnijim cijenama, ponekad nižim i od cijene koštanja.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније