Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.B. [ N1 ]

28. 03. 2024. 18:40 >> 18:40
Čitaj mi:

Suđenje grupi Belivuka

Stošić se brani sa slobode, Lakićević u kućnom pritvoru

Pred Posebnim odjeljenjem za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu izvođenjem dokaza sa "skaj" aplikacije nastavljen je sudski proces protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Suđenje ovom ozloglašenom kriminalnom klanu za sedam teških ubistava, otmice, mučenje, silovanje, prodaju drogu i nedozvoljeno držanje oružja ovom kriminalnom klanu nastavljeno je u popodnevnom terminu u najvećoj sudnici Specijalnog suda, nakon što je u toj sudnici završeno ročište u postupku protiv još jedne velike kriminalne grupe – „vračarci“.

Tokom suđenja izvodile su se tekstualne i audio poruke, kao i fotografije u vezi sa ubistvom Nikole Mitića, koje su prema navodima Tužilaštva za organizovani kriminal posredstvom „skaj“ aplikacije razmjenjivali članovi Belivukovog klana.

Optuženi su kao i do sad negirali da imaju bilo kakve veze sa ubistvom Mitića za koje ih Tužilaštvo tereti, ali su i negirali da prepoznaju bilo čiji glas u audio porukama koje su emitovane u sudnici. Okrivljeni saradnici Srđan Lalić i Bojan Hrvatin prepoznali su i identifikovali glasove optuženih koji su se mogli čuti u emitovanim porukama.

U sudnici je prikazana fotografija Nikole Mitića krvavog lica, za koju je okrivljeni saradnik Srđan Lalić objasnio da se vidi Mitić i da je bio pretučen.

Zatim su emitovane poruke u kojima se, prema navodima optužnice, čuje kako Veljko Belivuk ispituje Nikolu Mitića, prije nego što je ubijen. U snimcima se sve vrijeme čuju udarci, a Mitić mu priznaje da je po nalogu Lazara Vukićevića pratio klan. Vukićevića je takođe prema tvrdnjama Tužilaštva ubio Belivukov klan.

Belivuk: Reci ko te je poslao, pričaj odmah, ubiću te, pričaj ko te je poslao.

Mitić: Kako misliš ko me… (čuju se udarci)

Belivuk: Ko te je poslao, izgovori ime, ubiću te.

Mitić: Laza, brate.

Belivuk: Koji Laza? (čuju se udarci)

Mitić: Vukićević.

Belivuk: Evo sad otključava telefon, Laza ga poslao da nas ubije...

Belivuk: Kako neće da prijave, evo poslali su 300 poruka, odmah je priznao da je Laza, jesmo ga ubili malo, ali je priznao da je Laza, rekao je njegovo ime i prezime i da nas jure da nas ubiju.

Okrivljeni saradnici Lalić i Hrvatin na pitanje postupajućeg tužioca da li i čije glasove prepoznaju, odgovorili su da prepoznaju glas Veljka Belivuka.

Optuženi Veljko Belivuk ušao je u sudnicu da kaže da to što saradnici navode nije tačno i da na snimku nije njegov glas.

Poslije Belivuka u sudnicu je ušao drugi vođa klana Marko Miljković. Kazao je da prvi glas nikako nije glas Veljka Belivuka, dok je, kako je u ciničnom tonu kazao, "drugi glas definitivno glas tužioca Saše Ivanića".

Na to ga je opomenula predsjednica sudskog vijeća Vinka Beraha Nikićević napominjujući da Miljković na ovaj način vrijeđa dostojanstvo suda.

Tužilac Zoran Babić zatražio je od suda da bude dostavljen transkript i audio zapis Miljkovićevih riječi, kako bi tužilaštvo provjerilo da li ima elemenata krivičnog djela ometanje pravde.

U sudnicu je ponovo ušao Veljko Belivuk koji je imao pitanje za okrivljenog saradnika Srđana Lalića, a to pitanje je predsjedavajuća dopustila.

Belivuk: Laliću, ko je tukao Mitića?

Lalić: Što se Mitića tiče, Miljković je priznao njegovo ubistvo, Miloš Budimir isto, a sada i ti.

Belivuk: Neka mi odgovori na pitanje, a ne da mi drži monologe.

Lalić: Ti si ga tukao, ja ga nisam udarao tu, Hrvatin ga je udarao.

Belivuk: Nismo plašljivi, ne možemo se zastrašiti lako, ova rečenica tužioca Zorana Babića da imaju načine nešto da sprovedu je otvorena prijetnja, nismo se uplašili, džabe me gleda.

Advokati odbrane za svoje branjenike tražili su ukidanje pritvora i zamjenu pritvora blažom mjerom – zabranom napuštanja stana uz elektronski nadzor.

U slučaju optuženog Alekse Stošića sudsko vijeće je donijelo odluku da mu se ukine pritvor i da se pusti da se brani sa slobode.

U slučaju optuženog Nemanje Lakićevića, njemu je pritvor zamijenjen blažom mjerom zabranom napuštanja stana uz obavezu nošenja elektronskog nadzora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније