Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

K.J. [ n1 ]

11. 04. 2024. 22:50 >> 22:50

POTVRDIO ADVOKAT

Belivukovi saradnici vraćeni u pritvor

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rješenje Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, a kojim je ukinut pritvor Aleksi Stošiću i Nemanji Lakićeviću, optuženim pripadnicima grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Drugostepeni sud je usvojio žalbu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal i danas im ponovo odredio pritvor. Ovu informaciju potvrdio je za N1 adovkat Nemanje Lakićevića.

Dalibor Katančević advokat Nemanje Lakićevića za N1 kaže „da Apelacioni sud nije preinačio odluku Višeg suda o ukidanju pritvora njegovom klijentu kao ni Aleksi Stošiću, već je ukinuo tu odluku i vratio ju je Višem sudu na ponovno odlučivanje“. Odluku o ponovnom pritvoru je danas donijelo Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu.

Katančević je potvrdio za N1 da je policija danas došla po Lakićevića koji se nalazio u kućnom pritvoru sa nanogicom, i vratila ga u pritvorsku jedinicu.

 Protiv današnje ponovljene odluke Višeg suda u Beogradu dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, međutim, ta žalba ne zadržava izvršenje rješenja, što znači da okrivljeni ostaju u pritvoru do ponovne odluke Apelacionog suda.

Podsjetimo, na ročištu u postupku protiv klana Veljka Belivuka koje je održano 28. marta na prijedlog advokata odbrane u slučaju optuženog Alekse Stošića sudsko vijeće je donijelo odluku da mu se ukine pritvor i da se pusti da se brani sa slobode, a u slučaju optuženog Nemanje Lakićevića, njemu je pritvor zamijenjen blažom mjerom – zabranom napuštanja stana uz obavezu nošenja elektronskog nadzora.

Nemanja  Lakićević i Aleksa Stošić  optuženi su u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka, kom se sudi za sedam teških ubistava, otmice, silovanje, prodaju droge i nedozvoljeno držanje oružja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније