Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 03. 2013. 16:04 >> 15:54
6

INAUGURACIJA PAPE

Tači: Vatikan da prizna Kosovo

Premijer Kosova Hašim Tači zatražio je od pape Franja da Vatikan prizna Kosovo, saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera. Prištinski mediji naglašavaju da je Tači na ceremoniji u Vatikanu, stajao do potpredsjednika SAD Džozefa Bajdena.

 

 

Prištinski mediji su objavili sliku sa ceremonije ustoličenja pape, na kojoj se Tači nalazi odmah do potpredsjednika SAD, ističući da je to znak poštovanja i priznanja za Kosovo i njegovog premijera.

Tokom boravka u Vatikanu, Tači se sreo sa kancelarkom Njemačke Angelom Merkel, predsjednikom Evropske komisije Žozeom Manuelom Barozom, predsjednikom Evropskog savjeta Hermanom van Rompejom i većim brojem drugih državnika.

Tači je juče razgovarao sa Bajdenom, nakon čega je izjavio da je dogovor za sjever Kosova moguć ukoliko Srbija na tom dijelu Kosova ne pravi novu Republiku Srpsku.

Sa Bajdenom je juče razgovarao i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније