Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ B.M. ]

10. 09. 2022. 21:13 >> 21:10

PALO 205 LITARA PO KVADRATU

Za 36 sata na Cetinju palo 7 odsto više kiše od prosječne mjesečne količine

Danas do 14h na području Cetinja za oko 36 sati palo je ukupno oko 205 litara kiše na metru kvadratnom. Za samo 36 sati palo je za 7 osto više od prosječne mjesečne količine - klimatske normale za septembar.

A juče je samo za 24 časa na Cetinju palo 185 litara kiše na metru kvadratnom, i to je treća po redu najjača dnevna količina kiše u septembru u posljednjih 75 godina.

Veće dvadesetčetvoročasovne količine kiše u septembru od sadašnje izmjerene su 23.9.2020 od 194 i rekordna dvadesetčetvoročasovna količina za septembar od 222 litara na metru kvadratnom izmjerena je 27.9.1991.godine.

Takođe, sada obilnije kiše bilo je u Budvi i H.Novom gdje je palo oko 84 lit/ m2. U Baru 89 lit/m2. U PG za oko 30 sati palo je oko 68 a ukupno u seotembru do sada u PG palo je 89 lit na m2.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније