Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Т.Г.

26. 07. 2023. 16:03 >> 16:04
6

MICEV ZA PORTAL

Nevrijeme će proći sjutra ujutru, superćelijske nepogode se ne očekuju

Na teritoriji Crne Gore danas i večeras tokom noći postoje uslovi za razvoj grmljavinskih oblaka sa uslovima za lokalnu pojavu olujno-grmljavinskih nepogoda, uz jak vjetar kratkotrajnog trajanja. Moguća je i pojava grada sa grmljavinskim procesima, kazao je za Portal RTCG meteorolog Branko Micev. Kako je naveo, to su tipične situacije za ovo doba godine i ne očekuju se superćelijske nepogode kao što je bilo u regionu.

"Za danas na prostorima Crne Gore najavljena je nagla promjena vremenskih prilika i usljed prodora atmosferskog frontalnog talasa, a Zavod za hidrometerologiju i i seizmologiju izdao je vanrednu informaciju zbog postojanja uslova za formiranje olujno-grmljavinskih nepogoda", kazao je Micev. 

Naime, objašnjava Micev, usljed prodora hladnog atmosferskog talasa i jake frontalne konvekcije u ovakvim vrlo kompleksnim metereološkim situacijama dolazi do formiranja olujno-grmljavinskih oblaka iz koji se lokalno mogu manifestovati jaki udari vjetra, i sa uslovima za pojavu grada.

"Ova metereološka situacija trajaće danas do sjutra ujutru, kada ta situacija prolazi.", kazao je Micev. 

Naveo je da za danas i večeras tokom noći, na teritoriji Crne Gore postoje uslovi za razvoj grmljavinskih oblaka sa uslovima za lokalnu pojavu olujno-grmljavinskih nepogoda u smislu jakog vjetra kratkotrajnog trajanja i moguća pojava grada sa grmljavinskim procesima.

"Ne očekuju se superćelijske nepogode kao što je bilo u regionu. Ovo su tipične situacije za ovo doba godine i tako je bilo i u prošlosti. Ovakve situacije u ljetnjem periodu za teritoriju Crne Gore su moguće i one su vremenski obrazac za naše područje.Ne očekuje se ništa što se nije desilo", zaključuje Micev. 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније