Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

30. 08. 2015. 08:40 >> 08:44

ULTIMATUM

Bejrut: Za ostavke 72 sata

Nekoliko desetina hiljada demonstranata u Bejrutu protestuje protiv vlade. Grupe bacaju kamenice na policiju koja je odgovorila pa je nastao stampedo.

"Ovo nije protest političkih partija. Ovo je za cio libanski narod... Svi smo protiv partija koje eksploatišu građane", navodi za AFP režiser Lucien Bourdželi, jedan od lidera protesta.

Protesti su uglavnom bili mirni, iako je reporter "Raša tudeja" sa lica mjesta izvijestio da je bilo određenih radikalnijih grupa koje su se sukobile sa policijom, dok su neki čak pokušali da probiju barikade oko predsjedničke palate. 

Osim toga, oni navode da je policija takođe napala određenu grupu demonstranata što je dovelo do stampeda. 

Tijela nekoliko besvjesnih demonstranata su poslije toga ostala da leže na ulicama.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније