Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Anadolija ]

10. 10. 2015. 19:04 >> 18:53
3

SLOBODNA TRGOVINA

Protesti u Berlinu: "Zaustavite TTIP i CETA-u"

Stotine hiljada građana Berlina protestovalo je povodom sporazuma Transatlantsko trgovinsko i investicijsko partnerstvo (TTIP) o slobodnoj trgovini između Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Evropske unije (EU), kao i sporazuma o slobodnoj trgovini između EU i Kanade (CETA).

Berlinska policija je saopštila da je na demonstracijama učestvovalo oko 100 hiljada građana, dok organizatori tvrde da bi taj broj mogao biti veći od 250 hiljada.

Mjesto okupljanja demonstranata bila je Centralna željeznička stanica u Berlinu, a zatim je organizovana protestna šetnja koja je završila kod Spomenika pobjede.

Organizatori protesta bili su sinidikati i udruženja za zaštitu potrošača. 

Demonstranti, koji su u Berlin došli iz nekoliko gradova Njemačke, nosili su transparente poput "Pravedna svjetska trgovina", "Kolonijalizam živi. TTIP-om Evropa postaje američka kolonija.", "Ovo će ubiti privredu" i "Zaustavite TTIP i CETA-u".

Organizatori demonstracija su u zajedničkom saopštenju naveli kako je "danas veliki dan za demokratiju" i da se veliki broj građana pridružio protestnoj šetnji. Zatraženo je da se zaustave pregovori o TTIP-u. Naglašeno je kako se CETA u trenutnom obliku i sadržaju ne smije potpisati.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније