Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 05. 2013. 16:57 >> 16:57

NA PRAZNIK RADA

Turska: Suzavac za demonstrante

Turska policija je upotrijebila vodene topove i suzavac da bi razbila demonstracije kod trga Taksim koje su organizovane povodom Međunarodnog praznika rada.

Zabranjeno je dalje održavanje skupa u tom dijelu Istanbula da bi se izbjegli eventualni problemi tokom renoviranja Taksim trga, tradicionalne tačke okupljanja Turaka, saopštila je istanbulska policija.

"Smrt fašizmu. Živio 1. maj", vikali su demonstranti koji su se okupili na poziv ljevičarskih partija i saveza.

Demonstranti su bacali kamenice na policiju koja je pokušala da spriječi okupljanje u dijelu Istanbula (Bešiktaš) na oko dva kilometra od trga Taksim, pošto su sukobi izbili u tri naselja koja dovode do trga.

Kancelariju turskog premijera Redžepa Tajipa Erdoana, koja se nalazi u Bešiktašu, brani više desetina policajaca koji su stigli u oklopnim vozilima za suzbijanje demonstracija, dok je na ulicama grada raspoređeno na hiljade policajaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније