Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

02. 05. 2016. 19:54 >> 19:37

ITALIJA

Milijardu eura za obnovu kulturnih dobara

Italijanski ministar kulture Dario Frančeskini izjavio je danas da će se obnoviti 33 kulturna dobra u toj zemlji, što će koštati jmilijardu eura.

"Investiranje jedne milijarde eura omogućiće obnovu 33 kulturna dobra u 13 regiona, koja su godinama zapostavljena", rekao je Frančeskini.

Premijer Mateo Renci u nedjelju je izjavio da će Vlada dati 2,5 milijardi eura za istraživanje i jednu milijardu za kulturu.

Na spisku za obnovu su istorijski grad L'Akila u centralnoj Italiji, pogodjen zemljotresom 2009, turističke atrakcije u Napulju, među kojima Arheološki muzej, mjesto Kapodimonte na području Lacija i kraljevska palata u Kazerti, na jugu Italije.

Biće radova i u čuvenoj Pompeji, Pestumu i Herkulanumu koji su u antičko doba zatrpani prilikom erupcije vulkana Vezuva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније