Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 05. 2016. 23:21 >> 23:02
5

OBARAJU REKORD U BRZINI

Rusija pravi superbrze helikoptere

Probni letovi ruskog superbrzog helikoptera zakazani su za jun, a kao što je i najavljeno, helikopter će ubrzavati do rekordnih 450 kilometara na sat, prenosi Rosijska gazeta.

U sljedećoj fazi probnih letova planiranih za kraj godine, helikopter će pokušati da obori rekord u brzini od 500 km na čas.

Tokom ruskog sajma helikoptera 2009, Rusija je pokazala brojne modele superbrzih helikoptera izrađenih po modelu Ka-92 srednje klase helikoptera koji mogu da lete brzinom od 450 km/h u dužini od 1.500 km, javio je Sputnjik.

Nekadašnji direktor „Ruskih helikoptera“ Andrej Šibitov izjavio je da će prvi Ka-92 poleteti 2018, a projektanti su saopštili da bi uz adekvatno finansiranje mogli da ga naprave za pet godina.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније