Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

16. 01. 2017. 22:54 >> 22:42

U KUĆI PRIJATELJA

Uhapšen napadač iz novogodišnje noći

Uhapšen je napadač koji je u novogodišnjoj noći u Istanbulu ubio 39 ljudi u noćnom klubu "Reina", javlja Rojters pozivajući se na turske medije.

Kako se navodi, Abdulkadir Mašaripov uhapšen je u kući svog prijatelja, prenosi B92.

Islamska država, koja je preuzela odgovornost za napad, navela je da je taj čin bio osveta za učešće Turske u sukobima u Siriji.

Turska policija je 8. januara uspjela da utvrdi identitet napadača Mašaripova, poznatog i kao Abu Muhamed Horasan. 

U napad na noćni klub "Reina" u Istanbulu, kada je ubijeno 39 osoba, umiješana je jedna obavještajna agencija, rekao je ranije danas zamjenik turskog premijera Numan Kurtulmuš. 

On je istakao da je masovna pucnjava izvršena profesionalno. 

"Izgleda da napad na noćni klub 'Reina' nije samo djelo terorističke organizacije, već je umiješana i obavještajna agencija. To je bio izuzetno planiran i organizovan čin", rekao je Kurtulmuš u intervjuu za televiziju A Haber.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније