Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

26. 02. 2018. 14:12 >> 14:10

LABURISTI

Opozicija za novu carinsku uniju poslije Bregzita

Lider britanske opozicione Laburističke stranke Džeremi Korbin založio se danas za "novu carinsku uniju" sa Evropskom unijom (EU) poslije istupanja Velike Britanije iz članstva u Uniji (Bregzit) i optužio vladu da je ostavile "Britance u mraku".

 

  

 

"Laburistička stranka će nastojati da pregovara o novoj sveobuhvatnoj carinskoj uniji između Velike Britanije i EU kako bi se osiguralo odsustvo carinskih tarifa sa Evropom i izbjegla svaka mogućnost čvrste granice sa (Republike Irske s britanskom pokrajinom) Sjevernom Irskom", rekao je Korbin u govoru u Koventriju, u centralnoj Engleskoj.

Korbin je rekao da svaka zemlja koja je geografski blizu EU a da nije njena članica, kao što su Turska, Švajcarska ili Norveška, imaju tijesne veze sa EU i dodao da će Velikoj Britaniji biti potrebne takve veze sa Unijom poslije Bregzita.

Lider laburista je dodao da je 20 mjeseci poslije referenduma na kojem su se Britanci izjasnili za Bregzit, "zemlja još u mraku jer ne zna šta podijeljena vlada želi od Bregzita".

Britanska premijerka Tereza Mej isključila je mogućnost da zemlja ostane u jedinstvenom tržištu i carinskoj uniji, a u petak 2. marta trebalo bi da predstavi svoju viziju Bregzita, kako je ranije najavila vlada.

Ministar za Bregzit Dejvid Dejvis kritikovao je stav laburista navodeći da bi ostankom u carinskoj uniji, Velika Britanija izgubila kontrolu nad svojom trgovinskom politikom i ne bi mogla sama da sklapa sporazume o slobodnoj trgovini s drugim zemljama u svijetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније