Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

04. 08. 2013. 16:24 >> 16:24

ZBOG NEMIRA

Uništena turistička sezona u Egiptu

Nakon vojnog udara u Egiptu, kojim je svrgnut predsjednik Mohamed Morsi, zabilježen je i pad u prihodima od turizma u toj zemlji, prenosi agencija Anadolija.

 

 

Egiptu, koji se bori sa ekonomskim problemima, zemlje Zaliva obećale su pomoć od 12 milijardi dolara. U slučaju da Egipat dobije taj novac zemlju opet očekuju ekonomski problemi jer turizma gotovo da i nema.

Predsjednik agencije Ani Tur, Veli Cilsal, kazao je da je Egipat izgubio oko milion turista i da je otkazan veliki broj rezervacija.

On je istakao da je ovom krizom u turizmu najviše pogođen Kairo, ali da situacija nije ništa bolja ni u Hurgadi i Sarm el Sejhu, omiljenim destinacijama turista.

"Ranije, kada bi bilo problema u Kairu, nastavljali smo regularno sa ostalim turama u Asvan, Luksor, Hurgadu i druge turističke centre. Ali sada je turizam gotov za cijelu državu", rekao je on.

Predsjednik Upravnog odbora agencije Pronto Ali Onara, kazao je kako je turizam jedan od važnijih sektora za Egipat.

"Egipat je izgubio 2013. godinu. Kada bi se situacija smirila i život vratio u normalu, mislim da bi mogli pomalo početi sa turama. Ali, za sada, nema ništa", pojasnio je on.

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније