Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

16. 05. 2019. 23:12 >> 23:14

ZAKONODAVCI U SAN FRANCISKU

Zabranili tehnologiju prepoznavanja lica

Zakonodavci u San Francisku su izglasali zabranu korišćenja tehnologije za prepoznavanje lica, te je ovaj grad postao prvi koji je to učinio u SAD-u, objavio je BBC.

Sve popularniju tehnologiju prepoznavanja lica neće moći koristiti lokalne agencije, kao što su policija, uprava javnog prevoza i slično.

Osim toga, planove kupovine bilo kakve nadzorne tehnologije sada mora odobriti gradska uprava. Protivnici ove mjere su rekli da će sigurnost ljudi biti ugrožena, te da će otežati napore u borbi protiv kriminala.

Međutim, oni koji podržavaju mjeru tvrde da je današnja tehnologija nepouzdana, te da predstavlja nepotrebno miješanje u privatnost i slobodu ljudi. Takođe, dodali su da je sistem sklon greškama, posebno kada je riječ o ženama i osobama tamnije puti.

Zakon je izglasan 8:1, uz dva odsustva. Očekuje se da će mjera zvanično postati zakon nakon drugog glasanja naredne sedmice.

Nova pravila se ne odnose na sigurnosne mjere na aerodromu ili u luci, jer njima upravljaju federalne, a ne lokalne agencije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније