Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 09. 2013. 18:23 >> 18:23
1

POD MEĐUNARODNU KONTROLU

Sirija predaje zalihe bojnog gasa

Damask je pristao da stavi svoje zalihe hemijskog oružja pod međunarodnu kontrolu, na poziv ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova. I Državni sekretar SAD je pozvao režim Bašara Al Asada na takav potez ukoliko želi da izbjegne vojnu intervenciju.

„Arapska republika Sirija pozdravlja inicijativu Rusije o nadzoru hemijskog oružja, jer brinemo o životima svog naroda i bezbjednosti zemlje“, kazao je ministar vanjskih poslova Sirije, Valid Mualem.

Njegov ruski kolega, Sergej Lavrov, danas je pozvao Damask da hemijsko oružje preda međunarodnoj zajednici, zatim i da pomogne uništenje takvog oružja, kako bi se Sirija priključila međunarodnoj Organizaciji za zabranu hemijskog naoružanja.

Državni sekretar SAD Džon Keri je danas dao Siriji rok od jedne sedmice za predaju bojnih otrova, ukoliko želi da izbjegne vojnu intervenciju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније