Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina business, Objavila: R.B. ]

12. 12. 2019. 21:40   >>  21:42

NA OBALI GANE

Otkriveno nalazište nafte u Atlantskom okeanu

Kompanija Springfild iz Gane otkrila je bogato nalazište nafte u Atlantskom okeanu, blizu obale te zapadnoafričke države.

Kapacitet se procjenjuje na 1,5 milijardi barela i 0,7 hiljada milijardi kubnih stopa gasa, prenosi Rojters.

To otkriće značajno je za zemlju koja trenutno proizvodi oko 200 hiljada barela nafte dnevno.

Iz kompanije Springfild, koja je u stoprocentnom vlasništvu države, naveli su da se neotkriveni potencijal bloka procjenjuje na preko tri milijarde barela nafte i gasa.

Glavni izvršni direktor te kompanije kazao je da je to sjajna vijest za Springfield, Ganu i Afriku, dodajući da to otkriće korespondira sa vizijom kompanije da postane vodeći afrički igrač u proizvodnji "crnog zlata".

Vlada Gane je nezadovoljna sporim tempom razvoja bušotina u priobalju i radi na reviziji zakona o davanju dozvola u nastojanju da podstakne proizvodnju.

Zamjenik ministra za naftu te države prošlog mjeseca rekao je da je Gana očekivala da će između 2013. i 2016. godine biti izbušeno 14 bušotina i investirano 890 miliona USD, ali da nije izbušena nijedna bušotina, a da su kompanije potrošile samo 95 miliona USD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније