Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 10. 2013. 21:25 >> 23:46

BIZARNO

Privjesci sa živim ribicama i kornjačama

Blizu 250.000 ljudi potpisalo je onlajn peticiju na sajtu "AVAAZ.org", kojom se od Ujedinjenih nacija zahtijeva da nalože kineskoj vladi da zabrani prodaju privjezaka sa živim ribicama i kornjačama u vodi. Takve amajlije postale su u Kini bizaran trend koji ima sve više pristalica.

Privjezak je napravljen od tanke plastike ispunjene vodom, u kojoj se može naći ribica ili kornjača. Proizvođač tvrdi da u tim uslovima životinja može da preživi dva mjeseca, ali u većini slučajeva ona ugine poslije svega nekoliko dana.

U vodi se navodno nalaze hranljive materije, tako da ljubimca nije potrebno hraniti. Međutim, aktivisti iz udruženja za zaštitu životinja smatraju da je u pitanju čist slučaj zlostavljanja.

Iako su strani mediji priču o bizarnim amajlijama objavili još prije pet godina, njihova prodaja u Kini i dalje nije zabranjena. Možete ih naći na skoro svakoj stanici metroa ili željeznice.

Izgleda da Ujedinjene nacije ipak ne mogu mnogo toga da urade, budući da u Kini postoji samo zakon o zaštiti divljih životinja, ali ne i domaćih. Aktivisti se nadaju da će uspjeti da odvrate ljude od kupovine privezaka i da će tržište spontano zamrijeti.

I dok neki kupuju pomenute privjeske jer vjeruju da će im donijeti sreću, ima i onih koji to rade sa ciljem da oslobode nedužne životinje iz plastičnog zatvora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније