Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

14. 06. 2021. 23:46 >> 00:03

EGIPAT

Smrtne kazne za 12 pripadnika Muslimanskog bratstva

Egipatski sud potvrdio je danas dvanaest smrtnih kazni izrečenih članovima Muslimanskog bratstva, uključujući dvojicu vođa te grupe, javio je sudski izvor.

Kasacioni sud je takođe preinačio smrtne kazne na doživotne kazne zatvora za još 31 člana Muslimanskog bratstva, koji su učestvovali u islamističkom protestu u Kairu 2013. godine kada su snage bezbjednosti ubile stotine ljudi, rekao je taj izvor.

Organizacija Muslimansko bratstvo, koja se od ljeta 2013. u Egitpu smatra "terorističkom" i na kratko je tokom jedne godine bila na vlasti u Egiptu, danas je takoreći nepostojeća.

Osuđeni na smrt su optuženi da su naoružavali kriminalne bande koje su napadale stanovnike, odupirali se policiji i posjedovale oružje, municiju kao i materijal za proizvodnju bombi, piše u presudi suda.

Druge tačke optužnice uključuju ubistvo policajaca, otpor vlastima, okupaciju i uništenje javnih dobara, prema navodima suda.

Na ove odluke suda se ne može uložiti žalba, rekao je sudski izvor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније