Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

09. 12. 2021. 12:55 >> 12:55

BAJDEN ORGANIZUJE

Danas počinje dvodnevni Samit za demokratiju

Dvodnevni virtuelni Samit za demokratiju koji organizuje američki predsjednik Džozef Bajden počinje danas sa učešćem više od 100 zemalja, a među pozvanima nema Rusije ni Kine.

Od zapadno-balkanske šestorke na samit nije pozvana jedino Bosna i Hercegovina.

Među učesnicima su predstavnici SAD, Slovačke, Moldavije, Rumunije, Gane, Novog Zelanda, Švedske, Litvanije i Letonije. Predviđeno je učešće liderke bjeloruske opozicije Svetlane Tihanovske.

Kako je ranije saopštilo američko Ministarstvo spoljnih poslova, učesnici samita, među kojima i predstavnici civilnog društva i privatnog sektora, radiće na agendi za obnovu demokratije u svijetu i razgovarati o načinima suočavanja sa najvećim prijetnjama po demokratiju.

Diskusije otvorene za javnost mogu se pratiti putem linka https://www.state.gov/summit-for-democracy/.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније