Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Klix.ba ]

21. 01. 2022. 09:04 >> 09:05

PORUŠENE ZGRADE

Eksplozija u Gani, broje se žrtve

Najmanje 17 osoba je poginulo, a 59 povrijeđeno u razornoj eksploziji na zapadu Gane nakon što se kamion s eksplozivom sudario s motociklom.

Mnogi povrijeđeni su u kritičnom stanju, a za brojnima se i dalje traga ispod ruševina.

Eksplozija je napravila ogroman krater u gradu i pri tome uništila nekoliko stotina stambenih objekata. Područje je nakon eksplozije prekriveno krhotinama, drvećem, ciglama i metalom, javlja France 24.

Nesreća se dogodila u Apiateu, kod rudarskog grada Bogosa, koji se nalazi oko 300 kilometara od glavnog grada Akre.

Na snimcima se vidi kako mještani bježe od vatre i crnog dima. Brojne spasilačke ekipe kroz ruševine pokušavaju pronaći nestale.

Predsjednica Gane Nana Akufo-Addo rekla je da se vojska pridružila spasiocima na terenu kako bi pomogla "obuzdavanju situacije", a državna agencija za upravljanje katastrofama imala je zadatak da pruži brzu pomoć stanovnicima.

Državni ministar je rekao da prvi znakovi upućuju na "nesreću u kojoj je učestvovao kamion koji je prevozio eksplozivne materije za rudarsku kompaniju, motocikl i još jedno vozilo". Nesreća se dogodila u blizini električnog transformatora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније