Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ AA ]

06. 03. 2022. 22:30   >>  07. 03. 2022. 15:55

HOLIVUDSKA GLUMICA

Džoli u Jemenu, podrška miru i izbjeglicama

Holivudska glumica i specijalna izaslanica Visokog komesarijata za izbjeglice Ujedinjenih nacija (UNHCR) Angelina Džoli posjetila je u nedjelju grad Aden na jugu Jemena da bi skrenula pažnju na katastrofalne posljedice osmogodišnjeg sukoba u ovoj zemlji. Iz UNHCR-a je saopšteno da će ona posjetiti jemenske porodice, raseljene i izbjeglice i razgovarati s njima.

"UNHCR se nada da će njena posjeta skrenuti pažnju na rastuće humanitarne potrebe u Jemenu i pomoći u mobilizaciji hitne podrške za humanitarni rad uoči godišnje konferencije na visokom nivou za Jemen 16. marta", dodaje se u saopštenju.

Angelina je rekla da je cilj njene posjete podrška jemenskom narodu.

"Dok nastavljamo gledati užase koji se odvijaju u Ukrajini i pozivamo na hitan prekid sukoba i humanitarni pristup, ja sam ovdje u Jemenu da bih podržalo ljude kojima je očajnički potreban mir", objavila je ona na Instagramu.

Dodala je da od početka godine u Jemenu svaki sat pogine ili bude povrijeđen po jedan civil.

"Privreda je razorena ratom, a preživljavanje više od 20 miliona Jemenaca zavisi od humanitarne pomoći", objavila je Džoli. 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније