Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ N1 ]

17. 05. 2022. 10:49   >>  10:59 1

LANSIRANO IZ BOMBARDERA B-52

SAD testirale hipersonično oružje pet puta brže od brzine zvuka

Američko vazduhoplovstvo saopštilo je u ponedeljak da je izvršilo uspješan test hipersoničnog oružja.

Oružje za brzo reagovanje (ARRV) lansirano je u subotu iz bombardera B-52 kod obale južne Kalifornije, navodi se u saopštenju.

„Nakon što se odvojio od aviona, ARRV pojačalo se zapalilo i sagorelo očekivano vrijeme, postigavši hipersonične brzine pet puta veće od brzine zvuka“, dodaje se.

Sjedinjene Države nisu jedina zemlja koja razvija hipersonično oružje čija brzina i manevar otežavaju praćenje i presretanje.

Rusija je ispalila hipersonične rakete na ciljeve u Ukrajini, a Kina testirala hipersonično oružje, saopštili su američki vojni zvaničnici.

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova negiralo je u oktobru da je izvršilo testiranje oružja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније