Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ BETA ]

24. 05. 2022. 19:14 >> 19:28

U VRIJEDNOSTI OD 393 MILIONA EURA

Ukrajina obavijestila Kipar o zapljeni ruske imovine

Ukrajinske vlasti obavijestile su Kipar o zapljeni akcija i hartija od vrijednosti u vrijednosti od 393 miliona eura povezanih sa tom ostrvskom državom, koje pripadaju ruskom milijarderu i drugim biznismenima, saopštili su danas kiparski zvaničnici.

U saoštenju se navodi da je Ukrajina pokrenula to pitanje "relevantnim vlastima Republike Kipar" i da se ne mogu iznijeti informacije o tome da li su kompanije registrovane na Kipru korišćene za zaštitu imovine od sankcija uvedenih od početka invazije.

Ukrajinska generalna tužiteljka Irina Venediktova identifikovala je sankcionisanog ruskog biznismena kao milijardera Mihaila Fridmana iz Alfa banke.

Kancelarija Venediktove ranije je saopštila kako je neimenovani ruski oligarh i biznismen, prisutan u ukrajinskom bankarskom sektoru, pokušao da zaštiti bogatstvo od sankcija tako što ga je usmjerio u Kipar.

"Kipar je potpuno posvećen efikasnoj primjeni sankcija UN i restriktivnih mjera Evropske unije i svako kršenje je kažnjivo po zakonu. Fridman nema kiparski pasoš", navodi se u saopštenju.

Kipar će takođe oduzeti državljanstvo osmorici Rusa i članovima njihovih porodica koji se nalaze na listi sankcija EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније