Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

25. 05. 2022. 10:15   >>  10:14

NAKON POSJETE BAJDENA AZIJI

S.Koreja ispalila tri rakete, SAD osudile probe i pozvale na dijalog

Sjeverna Koreja je noćas testirala interkontinentalnu balističku raketu nekoliko sati nakon posjete Džozefa Bajdena Aziji, tokom koje je američki predsjednik potvrdio podršku Seulu i Tokiju pred nuklearnom prijetnjom Pjongjanga.

Vojska Južne Koreje je saopštila da se vjeruje da je Sjever ispalio i jednu interkontinentalnu raketu u sklopu serije od tri raketna testiranja iz Sunana, u predgrađu Pjongjanga.

Rakete su ispaljene u pravcu Japanskog mora, u 6.00 sati, 6.37 i 6.42, po lokalnom vremenu.

"Prva balistička raketa ima domet od oko 360 kilometara i dostiže visinu od oko 540 kilometara“, navodi se u saopštenju južnokorejskog generalštaba.

Druga balistička raketa je "nestala na visini od 20 kilometara", a treći projektil je prešao oko 760 km na visini od oko 60 kilometara.

Japansko ministarstvo odbrane saopštilo je da je jedna od ispaljenih raketa imala "nepravilnu putanju".

Sjedinjene Američke Države osudile su sjevernokorejsko lansiranje tri balističke rakete i pozvale Pjongjang da se "uzdrži od daljih provokacija i da se uključi u sadržajan i konstruktivan dijalog".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније