Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

T.G. [ Beta ]

25. 05. 2022. 11:41 >> 11:40

NAKON NAPADA U TEKSASU

Bajden pozvao na uvođenje novih restrikcija na oružje

Predsjednik SAD-a Džozef Bajden pozvao je na uvođenje novih restrikcija na oružje nakon što je 18-godišnji napadač u osnovnoj školi u Teksasu ubio 19 dece i dvoje nastavnika.

Bajden je apelovao da se, posle nekoliko neuspjelih pokušaja, uradi nešto po pitanju oružanog nasilja, a takođe je svalio krivicu na proizvođače oružja i njihove lobije zbog kojih u Vašingtonu ne mogu da se usvoje stroži zakoni, prenosi Glas Amerike (VOA).

"Kada ćemo se za ime Božije suprotstaviti lobiju za oružje? Zašto treba da svjedočimo ovakvim pokoljima, zašto i dalje dozvoljavamo da se ovo desi", upitao je Bajden.

"Ideja da 18-godišnjak može da uđe u prodavnicu oružja i kupi dvije automatske puške je jednostavno pogrešna", rekao je predsjednik.

On je ranije pozvao da se zabrani prodaja automatskog oružja, kao i da se sprovode strože bezbijednosne provere kupaca oružja i da se donesu zakoni koji bi zabranjivali da osobe sa mentalnim problemima kupuju oružje.

Prije nedelju dana, američki predsjednik se u Bafalu sastao sa porodicama žrtava masovnog ubistva. U prodavnici je 18-godišnjak ubio 10 Afroamerikanaca.

"Ovakva masovna ubistva se rijetko dešavaju na drugim mjestima u svijetu. Zašto?", upitao je Bajden.

Pitanje je da li će poslednja masovna ubistva podstaći promjenu zakona o oružju, što nije uspjela ni najmasovnija tragedija u osnovnoj školi Sendi Huk u Konektikatu, gde je ubijeno 26 osoba, među kojima 20 dece, navodi VOA.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније