Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

29. 06. 2022. 09:35 >> 09:32
3

STOLTENBERG

NATO se suočava sa najvećim izazovom od Drugog svjetskog rata

NATO se suočava sa najvećim izazovom od Drugog svjetskog rata sa ratom u Ukrajini, rekao je danas generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg, prilikom dolaska na radni dio samita otvorenog sinoć u Madridu.

Kako je kazao, saveznici se sastaju "u jeku najozbiljnije bezbjednosne krize", s kojom su se do sada suočili.

"Ovo će biti samit koji transformiše", rekao je Stoltenberg.

Stoltenberg je rekao da Rusija predstavlja "direktnu prijetnju" za zemlje članice Alijanse koja će ojačati svoje istočno krilo kao odgovor na rusku invaziju Ukrajine, prenosi Frans pres.

"Rećićemo jasno", tokom samita na kome treba da se revidira mapa puta Alijanse prvi put od 2010. godine, da "Rusija predstavlja direktnu prijetnju za našu bezbjednost", rekao je Stoltenberg.

Rekao je da će NATO da se dogovori o mjerama odvraćanja, da bi mogao da rasporedi više borbenih formacija i dobije više opreme do iduće godine u Istočnoj Evropi.

Očekuje se da će se kasnije danas ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obratiti skupu video porukom.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније