Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

30. 06. 2022. 10:54 >> 10:51

GRANICA SA BJELORUSIJOM

Poljska završila izgradnju zida

Poljski premijer Mateuš Moravjecki će danas posjetiti granični dio na kome je završena izgradnja metalnog zida, godinu dana nakon što su migranti sa Bliskog istoka počeli da preko Bjelorusije ulaze u njegovu zemlju kako bi stigli u Evropsku uniju.

Poljske vlasti će sjutra ukinuti vanredno stanje proglašeno u oblasti duž granice koje je do sada sprečavalo novinare, aktiviste za ljudska prava i druge da budu svjedoci krize tih prava.

Najmanje 20 migranata je umrlo u smrznutim šumama i močvarama u toj oblasti.

Poljska je otvarila kapije za milione Ukrajinaca koji bježe od ruske invazije ali je za to vrijeme uveliko gradila zid visok 5,5 metara duž 186 kilometara njene sjeverne granice sa Bjelorusijom kako bi spriječila ulazak migranata sa Bliskog istoka i iz Afrike.

U izvještaju o ljudskim pravima ovog mjeseca (Human Rights Watch) se navodi da Poljska "nezakonito, a ponekad i nasilno, vraća migrante i tražioce azila nazad u Bjelorusiju, gdje se suočavaju sa ozbiljnim zlostavljanjima, uključujući premlaćivanje i silovanje od strane granične straže i drugih bezbjednosnih snaga".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније