Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ BETA ]

04. 08. 2022. 15:11   >>  15:08

AJMAN AL-ZAVAHRI

Talibani tvrde da nisu znali da je vođa Al Kaide u Avganistanu

Talibanske vlasti u Avganistanu objavile su da nisu znale da je nedavno ubijeni vođa terorističke grupe Al Kaida Ajman al-Zavahri boravio u zemlji.

Talibani su dodali da su pokrenuli istragu o tvrdnjama SAD da su nedavno u napadu dronom u Kabulu ubile Zavahrija.

"Vlada i rukovodstvo nisu bili svesni onoga što se tvrdi, niti bilo kakvog traga. U toku je istraga da se proveri istinitost tvrdnje. Rukovodstvo se stalno sastaje u vezi s tim. Nalazi istrage će biti objavljeni“, izjavio je za AP Suhail Šahin, šef političke kancelarije talibana u Dohi.

Tvrdnja talibanskih vlasti suprotna je onom što su američki zvaničnici naveli o napadu.

Oni su rekli da je al-Zavahri boravio u kući glavnog pomoćnika visokog talibanskog vođe Siradžudina Hakanija.

Hakani je zamjenik šefa talibana, vrši funkciju ministra unutrašnjih poslova i predvodi mrežu „Hakani“, moćnu frakciju talibana.

Sporazumom u Dohi sa SAD 2020. godine, talibani su se obavezali da neće pružati utočište članovima Al Kaide ili onima koji žele da napadnu SAD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније