Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Anadolija [ I. P. ]

07. 08. 2022. 08:20   >>  08:17 5

PROBNA VOŽNJA

Erdogan testirao prvi turski automobil TOGG

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izveo je juče probnu vožnju najnovijeg prototipa prvog turskog automobila TOGG, javlja Anadolija.

"Nadamo se da ćemo zvanično otvaranje TOGG-ove fabrike u Gemliku imati 29. oktobra", rekao je Erdogan u obraćanju na svečanosti u sjeverozapadnoj provinciji Kocaeli.

Napomenuo je da će se automobil TOGG naći na putevima u Turskoj već u prvom kvartalu 2023. godine.

"Učinićemo turski automobil dostupnim našem narodu i ostatku svijeta, uprkos onima koji kažu: 'Ne možete to učiniti, ne možete ga proizvesti'", dodao je Erdogan.

Uprava grupe TOGG, osnovane 2018. godine, predstavila je prvi prototip električnog vozila u zemlji u decembru 2019. godine.

TOGG ima za cilj da proizvede milion vozila u pet različitih kategorija do 2030. godine.

Prvi turski automobil TOGG u januaru je izložen na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike "CES 2022" u Las Vegasu.

Uprava TOGG-a objavila je da je koncept prvog autohtonog turskog automobila pokrenut kako bi se kreirao globalni brend čije intelektualno i industrijsko vlasništvo 100 posto pripada Turskoj.

Iz TOGG-a su u oktobru 2021. godine saopćili da su izvršena sva aerodinamička i aeroakustična testiranja automobila.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније