Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

15. 08. 2022. 17:42   >>  17:41

ODLUKA PARLAMENTA

U Ukrajini produženo ratno stanje i opšta mobilizacija

Ukrajinski parlament, Vrhovna rada, produžio je danas ratno stanje i opštu mobilizaciju u zemlji za još 90 dana.

"Ukrajina je oduvijek željela mir i mnogo puta je u raznim pregovaračkim formatima nudila ruskom rukovodstvu da okonča rat i oslobodi ukrajinsku zemlju od okupacije", rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Rusija, dodao je, vjeruje u teror i i dalje vjeruje "svojim propagandnim iluzijama i nada se da će nešto postići raznim oblicima ucjena - neće".

Zelenski je naglasio da Ukrajina mora da se brani i da će, što ona bude jača, Rusija biti slabija te da će tako rat trajati kraće.

Rusija je 24. februara započela vojnu invaziju na susjednu Ukrajinu, a nekoliko rundi mirovnih pregovora je propalo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније