Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ BETA ]

20. 08. 2022. 10:18 >> 10:15

GRUPA AL - ŠABAB

U napadu islamista u Somaliji poginulo najmanje 12 osoba

U napadu islamističke militantne grupe Al-Šabab na hotel u Somaliji poginulo je najmanje 12 osoba, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Borci Al-Šababa, povezanog sa Al-Kaidom, napali su sinoć hotel Hajat u prijestonici Mogadišu, a povremena pucnjava i eksplozije čuli su se i danas ujutro.

Zvaničnik obavještajne službe Somalije, koji se predstavio kao Mohamed, rekao je da je "operacija pri kraju, ali da još uvijek traje", javlja Rojters.

"Do sada smo potvrdili da je poginulo 12 ljudi, uglavnom civila", naveo je on.

Portparol policije Abdifatah Adan Hasan izjavio je juče za agenciju Frans pres da je prvu eksploziju izazvao bombaš samoubica koji je zajedno sa još nekoliko naoružanih militanata napao hotel.

SAD su ranije ove nedjelje objavile da su u vazdušnom napadu ubile 13 pripadnika Al-Šababa u Somaliji, tokom napada militanata na somalijsku vojsku.

Al-Šabab oko 15 godina vodi pobunu protiv vlasti Somalije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније