Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

06. 09. 2022. 12:14   >>  12:12 4

O ENERGETSKOJ KRIZI

Erdogan: Evropa žanje ono što je posijala

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan danas je za energetsku krizu u Evropi okrivio sankcije Rusiji.

"Evropa žanje ono što je posijala. Stav Evrope prema gospodinu (predsjedniku Rusije Vladimiru) Putinu i sankcije su ga naveli, htjeli mi to ili ne, da kaže: ’Ako vi uradite to, ja ću ovo'", rekao je turski predsjednik na konferenciji za novinare u Ankari.

"Putin koristi sva sredstva i oružje koje ima na raspolaganju, prije svega prirodni gas. Mi to ne želimo, ali mislim da će Evropa ove zime imati ozbiljnih problema", dodao je Erdogan.

On je takođe rekao da Turska "takvih problema" neće imati.

Kremlj je juče saopštio da je obustava isporuke ruskog gasa Njemačkoj preko strateškog gasovoda Sjeverni tok isključiva krivica Zapada jer sankcije Rusiji sprečavaju, kako tvrdi Moskva, održavanje gasne infrastrukture.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније