Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.L.B. ]

29. 09. 2022. 13:29 >> 13:27

SUD U MIJANMARU

Su Ći osuđena na još tri godine zatvora

Sud u Mijanmaru osudio je bivšu predsjednicu civilne vlade Aung San Su Ći i na još tri godine zatvora zbog kršenja zakona o službenim tajnama, saznaje se iz izvora bliskih tom sudu.

Na tri godine zatvora je osuđen i njen bivši savjetnik, australijski ekonomista Šon Tarnel, navodi se iz istih izvora.

Aung San Su Ći, 76-godišnja dobitnica Nobelove nagrade za mir, svrgnuta je u državnom udaru u februaru prošle godine i od tada je u zatvoru.

Na suđenju u avgustu je bila osuđena na šest godina zatvora po optužbi za korupciju, a prije toga na 11 godina.

U državnom udaru 1. februara 2021. mijanmarske bezbjednosne snage su ubile više od 160 demonstranata, a oko 13.000 ljudi je uhapšeno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније