Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta/I. P. ]

03. 10. 2022. 07:58 >> 07:58

IZBORI U BRAZILU

Lula de Silva malo ispred Bolsonara, drugi krug 30. oktobra

Bivši predsjednik Luis Inasio Lula de Silva je u prvom krugu predsjedničkih izbora u Brazilu osvojio više glasova od dosadašnjeg predsjednika Žaira Bolsonara, ali je razlika manja nego što su predviđale ankete.

Očekuje se žestoka izborna borba do drugog kruga glasanja 30. oktobra.

Lula da Silva dobio je 48,4 odsto glasova, a Bolsonaro 43,2 odsto, pokazuju rezultati prvog kruga izbora, koji još uvijek nijesu konačni.

Da Silva, ljevičar koji je upravljao Brazilom od 2003. do 2010, vodio je i u svim predizbornim anketama. Desničar Žair Bolsonaro je tvrdio da ankete ne govore istinu i da postoji mogućnost izborne krađe koja bi ga lišila predsjedničke funkcije.

Brazilci su za vikend masovno izašli na izbore za predsjednika, ali i poslanike, trećinu senatora i guvernera 27 država.

Glasanje, na koje je pozvano 156 miliona birača, proteklo je bez nasilja i velikih incidenata u najvećoj zemlji Latinske Amerike.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније