Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Mina ]

03. 10. 2022. 21:44 >> 21:43

JOŠ BEZ ZVANIČNIH UKAZA

Finska i Poljska pozvali ruske ambasadore zbog referenduma u Ukrajini

Finska i Poljska pozvale su ruske ambasadore u svojim zemljama kako bi osudili pokušaj Rusije da nezakonito pripoji još četiri ukrajinska regiona putem referenduma koji se smatraju lažnim.

Finsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je na Tviteru da je pozvalo ruskog ambasadora "kako bi izrazio najoštriju osudu lažnih referenduma i najavu ilegalne aneksije okupiranih ukrajinskih regija, što je očito kršenje suvereniteta Ukrajine, teritorijalnog integriteta i Povelje Ujedinjenih nacija".

Zamjenik ministra vanjskih poslova Poljske Marcin Przjadaz rekao je da je ruski ambasador pozvan na sastanak u 11 sati po srednjeevropskom vremenu "zbog akcija Rusije prošle sedmice", prenosi Radio Slobodna Evropa.

On je dodao da će vjerovatno biti održani dalji sastanci širom Evrope kako bi se "izrazio taj stav", iako za sada ne očekuje da će ruskog izaslanika proglasiti personom non grata.

"Danas neću davati takvu najavu", kazao je Przjadaz.

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je u petak dokumente kojima se formalizuje pokušaj Rusije da pripoji ukrajinske oblasti Donjeck, Lugansk, Herson i Zaporožje, čije su dijelove okupirale ruske snage.

Ranije je Moskva režirala ratne referendume u četiri regiona, koje je međunarodna zajednica uglavnom odbacila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније