Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

П.Р. [ Beta ]

10. 10. 2022. 12:54 >> 12:54

TRI DOBITNIKA

Američkim ekonomista Nobel za istraživanje banaka i finansijskih kriza

Ovogodišnju Nobelovu nagradu za ekonomiju dobila su trojica američkih ekonomista za istraživanje banaka i finansijskih kriza.

Nagradu su dobili Ben Bernanki bivši predsjednik američke centralne banke, Fed-a, Daglas Dajamond i Filip Dibvig, saopštio je Nobelov komitet.

Nobelovci dobijaju 10 miliona švedskih kruna (skoro 900.000 dolara), što će im biti uručeno 10. decembra.

Za razliku od ostalih nagrada, nagrada za ekonomiju nije ustanovljena testamentom Alfreda Nobela iz 1895. godine, već ju je Švedska centralna banka ustanovila u znak sjećanja na njega. Prvi dobitnik je izabran 1969.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније