Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Beta ]

26. 11. 2022. 17:26 >> 18:27

HAPŠENjA U BELGIJI, HOLANDIJI, SRBIJI...

U akciji razbijanja srpske kriminalne mreže zaplijenjeno 115 kg kokaina

Policija u Belgiji zaplijenila je oko 115 kilograma kokaina sakrivenog u betonskim pločama u okviru međunarodne policijske operacije koja za cilj ima razbijanje srpske kriminalne mreže, saopštilo je belgijsko pravosuđe.

Uhapšeno je ukupno devet osoba, pet u Belgiji, dvije u Holandiji, jedna u Luksemburgu i jedna u Srbiji, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Droga je zaplijenjena u Arlonu, na jugoistoku Belgije, prilikom pretresa jednog skladišta. Osumnjičeni su pokušali da sakriju kokainu betonskim pločama radi lakšeg izvoza.

Otkriveno je i zaplijenjeno najmanje 103 paketa sa više od jednog kilograma (ukupno oko 115 kilograma) za koje se procjenjuje da bi dostiglo vrijednost od 11,5 miliona eura na tržištu, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Pretresi su istovremeno sprovedeni u Holandiji, Luksemburgu i Srbiji.

"Ukupno je bilo angažovano skoro 100 pripadnika različitih policijskih službi u operaciji koja ima za cilj razbijanje srpske kriminalne organizacije koja se bavi međunarodnom trgovinom kokainom", navelo je tužilaštvo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je u toj akciji, zajedno sa Bezbjednosno-informativnom agencijom (BIA) i Tužilaštvom za organizovani kriminal Srbije, učestvovalo u koordinaciji sa službama Evropol i Evrodžast, a da je zaplenjeni kokain vredan oko 10 miliona eura.

U toj međunarodnoj akciji, u Belgiji i Luksemburgu uhapšeni su srpski državljani S.K. (36), Đ.D. (32), J.V. (33), državljanin Bosne i Hercegovine S.Đ. (42), kao i jedno NN lice.

U Holandiji su uhapšena dvojica srpskih državljana, D.R. (28) i D.P. (48), kod kojih je pronađeno oružje i novac za koji se sumnja da je nastao izvršenjem krivičnih djela.

Na teritoriji Beograda uhapšen je srpski državljanin V.V. (29), kome je određeno zadržavanje od 48 sati, koji će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније