Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Иван Мијановић / ТВЦГ

03. 12. 2022. 23:22 >> 23:19

ODLUKA SAVJETA

EU definisala gornju granicu cijene ruske nafte

Savjet je odlučio da odredi gornju granicu cijene nafte za sirovu naftu i naftna ulja i ulja dobijena od bitumenskih minerala koji potiču ili se izvoze iz Rusije, na 60 dolara po barelu.

Kako se navodi u saopštenju Savjeta, ograničenje cijene ruske nafte će ograničiti skokove cijena i drastično smanjiti prihode koje je Rusija prihodovala od nafte nakon što je pokrenula ilegalni agresorski rat protiv Ukrajine.

Ta odluka će, kako se navodi, takođe će doprinijeti stabilizaciji globalnih cijena energije uz ublažavanje negativnih posljedica na snabdijevanje energijom trećih zemalja.

Odluka o ograničavanju cijena počeće da se primjenjuje od 5. decembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније