Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

10. 01. 2023. 22:31 >> 22:34
1

IZRAELSKE SNAGE NAJAVILE

Više od 1.000 Palestinaca biće prisilno iseljeno iz 14 sela

Izraelske okupacione snage obavijestile su da će više od 1.000 palestinskih stanovnika iz 14 sela Masafer Jate, uključujući 500 djece, biti prisilno iseljeno iz svojih domova u bliskoj budućnosti.

Kako navode u saopštenju Palestinske ambasade, protjerivanje palestinskog stanovništva sa svog zemljišta i korištenje okupiranog zemljišta za vojnu obuku ili bilo koju drugu svrhu predstavlja kršenje međunarodnog prava i može predstavljati ratni zločin.

"Oduzimanje imovine je jedan od ključnih stubova izraelskog rasističkog sistema vojne okupacije i aparthejda nad palestinskim narodom. Nekoliko zemalja i međunarodnih organizacija, uključujući EU, osudilo je izraelska kontinuirana kršenja, ali samo riječi nijesu dovoljne. Međunarodna zajednica mora odmah preduzeti konkretne akcije kako bi Izrael odgovarao za svoja krivična djela", navode u ambasadi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније