Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

А.М. [ Beta ]

16. 01. 2023. 21:30 >> 21:24
1

BIVŠI PREMIJER V. BRITANIJE

Boris Džonson piše memoare

Bivši premijer Velike Britanije Boris Džonson potpisao je ugovor o memoarima u kojima će opisati svoj turbulentni boravak na funkciji, od davanja obećanja da će "izvesti Bregzit do kraja" do podnošenja ostavke zbog umiješanosti u skandal.

Kako je saopštila izdavačka kuća Harper Kolins, djelo koje još nema naziv biće premijerska memoarska knjiga „kakvoj nema ravne“.

Džonson je postao premijer u julu 2019. godine, ostvario ogromnu izbornu pobjedu u decembru i izveo Veliku Britaniju iz Evropske unije naredne godine.

Vodio je Britaniju kroz doba pandemije kovida 19, pa se i sam zarazio, zbog čega je bio na intenzivnoj nezi, a bio je na čelu zemlje u prvim danima rata u Ukrajini, dok se nije upetljao u skandale u vezi sa etikom i sopstvenim finansijama.

Bio je prinuđen da podnese ostavku u julu 2022. godine, pošto su desetine članova njegove vlade podnijele ostavke u znak protesta.

Nije rečeno kada će knjiga biti objavljena, niti je rečeno koliki je Džonsonov honorar za knjigu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније