Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М.Љ. [ Beta ]

27. 01. 2023. 12:35   >>  12:30

NAKON NAPADA

Azerbejdžan najavio evakuaciju svog diplomatskog osoblja iz Irana

Azerbejdžan je optužio Iran da je odgovoran za napad na njegovu ambasadu u Teheranu u kome je stradala jedna osoba, nazivajući napad "terorističkim" i najavio evakuaciju svog diplomatskog osoblja iz tog grada.

"Sva odgovornost za napad je na Iranu", rekao je portparol azerbejdžanskog ministarstva spoljnih poslova Ajksan Hadžizada lokalnim medijima, navodeći da je nedavna antiazerbejdžanska kampanja u iranskim medijima "ohrabrila napad".

U toku je "evakuacija" osoblja ambasade iz Irana, rekao je on za tursku televiziju TRT Haber TV.

Azerbejdžanski predsjednik Ilham Alijev je preko Tvitera napisao: "Snažno osuđujem teroristički napad na ambasadu Azerbejdžana u Iranu".

U saopštenju azerbejdžansko ministarstvo spoljnih poslova ranije je saopštilo da je jedan čovjek "naoružan kalašnjikovom" ubio "šefa obezbjedjenja diplomatske misije" kao i da su još dva čuvara ambasade ranjena i da se nalaze u "zadovoljavajućem stanju".

Portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani je u saopštenju čvrsto osudio "oružani napad" u kome je, kako je rekao,"nažalost stradala jedna osoba". On je rekao da se prema preliminarnoj istrazi radi o ličnim motivima za napad.

Iranska policija je saopštila da je napadač odmah uhapšen i navela da je imao lične i porodične probleme prema preliminarnoj istrazi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније